Ξεκινούν και με τη... βούλα τα πρωταθλήματα! Η ΕΠΟ άναψε το πράσινο φως και θα ορίσει διαιτητές για τα ματς του προσεχούς σαββατοκύριακου, επιφυλασσόμενη για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενο νέο κρούσμα βίας.


Επιτέλους... μπάλα το προσεχές σαββατοκύριακο!

Μετά από αναβολές, συζητήσεις επί συζητήσεων, η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως θα ορίσει κανονικά μέσα στην εβδομάδα διαιτητής κι έτσι Football League και  Γ’ Εθνική είναι ξανά στη σέντρα.

Το... κλειδί ήταν –φυσικά- η Σούπερ Λίγκα, η οποία έστειλε μια επιστολή καλής (και κοινής) θέλησης στην ομοσπονδία, θέλοντας να δείξει πως είναι διατεθειμένη να προφυλάξει –όσο μπορεί- το προϊόν της.

Η ΕΠΟ αν και εξέφρασε ανοικτά πως δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένη απ’ το περιεχόμενο (της επιστολής), εντούτοις άναψε το πράσινο φως, ωστόσο... προειδοποίησε πως στο μέλλον δεν θα ανεχθεί επ’ ουδενί επιθέσεις και στοχοποιήσεις προς διαιτητές. Διαφορετικά το «λουκέτο» αυτή τη φορά δεν θα κρατήσει απλά για μια εβδομάδα...

 

Η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, την εκλογή νέου προεδρείου και την επιστολή που εστάλη στην Ομοσπονδία, ανακοινώνονται τα παρακάτω.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της επιστολής, το οποίο περιεχόμενο έρχεται να καταδείξει και αποδείξει τα πολύ μεγάλα λειτουργικά προβλήματα της λίγκας, θεωρεί ότι αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για αυτόν τον λόγο η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίσει διαιτητές για να συνεχιστούν και ολοκληρωθούν ομαλά όλες οι διοργανώσεις εθνικής εμβέλειας.

Παρά τα όσα ισχυρίζονται διάφορα κέντρα για επιχείρηση φίμωσης των παραγόντων και των ΜΜΕ, είναι ξεκάθαρο ότι το μοναδικό ζητούμενο για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πρώτον η ειλικρινής προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της βίας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ο δια παντός τερματισμός της ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ προσώπων της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, όπως αρέσκονται κάποιοι να κάνουν προκειμένου να βρουν άλλοθι για τις δικές τους αποτυχημένες επιλογές και ενέργειες.

Η ΕΠΟ τονίζει και επισημαίνει για τελευταία φορά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν μπορεί εφεξής να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε διακύβευση ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας ατόμου που εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου μας και σε περίπτωση κατά την οποία στο μέλλον συμβεί το παραμικρό η Ομοσπονδία θα εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει όλα τα καταστατικά δικαιώματά της σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων.