Συνελήφθη ο Σκόρδας για χρέη της ΠΑΕ Άρης

Για χρέη της ΠΑΕ Άρης παλαιότερων χρόνων συνελήφθη λίγο μετά τις 8 το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτήν την ώρα, πρόκειται για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο καθώς και από μη καταβολή ΦΠΑ (συνολικά ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ) κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι της ΠΑΕ. Η ποινική δίωξη έγινε αυτεπάγγελτα και αφορά πλημμέλημα γιατί πρόκειται για παράβαση που έγινε πριν από το 2010 (στη συνέχεια άλλαξε ο νόμος και μετετράπη το αδίκημα σε κακούργημα).

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι κακώς έχει συλληφθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, αφού πρόκειται για χρέη που είναι σε αναστολή και καλύπτονται από το άρθρο 99 (υπάρχει συγκεκριμένος νομικός συλλογισμός για το θέμα αυτό). Αύριο Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αναμένεται στη συνέχεια (μετά τον ορισμό δικάσιμου) να αφεθεί ελεύθερος. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η σύλληψη Σκόρδα αποτελεί την αφετηρία και για άλλες διώξεις σε άλλους παράγοντες του συλλόγου π.χ. Αθανασιάδης, Σκόρδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συλληφθεί για μη απόδοση ΦΠΑ και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Ζαμπέτας ύψους 436.000 ευρώ. Μετά από τρεις μέρες στο αυτόφωρο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.