του Γ. Χατζηχρήστου

 

Δύο ιστορικές ομάδες, οι μεγαλύτερες του νομού Πέλλας,  βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών  ένα ντέρμπυ από τα παλιά με τελείως διαφορετικό σκηνικό από τα συνηθισμένα, ο φιλοξενούμενος Εδεσσαϊκός που καιγόταν για τη νίκη για να κρατηθεί στην κορυφή ,κέρδισε με το καλημέρα, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο 2 αμυντικά κενά του έδωσαν την ευκαιρία να σκοράρει 2 φορές και να τελείωσε το παιχνίδι.

Το παιχνίδι έγινε παρουσία συγγενών και φίλων, μια που οι θεατές δεν ξεπερνούσαν τους 150 στο γήπεδο, σε άλλες εποχές ο αριθμός αυτός ήταν πολλαπλάσιος.

Το παιχνίδι αν θέλετε  να  σταθούμε και σε αυτό λίγο δεν ήταν και κάτι σπουδαίο , ίσως και τα 2 γρήγορα γκολ δεν επέτρεψαν να δούμε κάτι.

Ο Εδεσσαϊκός κέρδισε χωρίς να ιδρώσει εύκολα και πιο΄άνετα από ότι περίμενε, όπως εξελίχθηκε το σκορ γιαυτον.

Η Αναγέννηση για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι αν δεχτεί γρήγορο γκολ τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτήν γνωρίζει την ήττα.

Άξιο λόγου επί 90´ η Αναγέννηση δεν έκανε φάση άξια σχολιασμού.

 

 

 

 

Φάσεις και γκολ:

Στο 6’ ο Τσιρλίδης με κοντινό  πλασέ  έκανε το 0-1 για τον Εδεσσαϊκό.

Στο 9’ σουτ του Παπαγεωργίου χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά της μπάλας και ενώ η άμυνα έπιανε τον ύπνο του δικαίου ο Τσιρλίδης με κεφαλιά πέτυχε το 0-2 .

Στο 45’ σουτ του Ρεντζία πέρασε άουτ.

Στο 68’ ο Κάρτσιος αφού  πέρασε όσους από τους πρώην συμπαίκτες του βρέθηκαν μπροστά πέτυχε το 0-3 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της νέας του ομάδας.

Στο 85’ ο Παπαγεώργιο ξέφυγε όμορφα σούταρε άουτ.

Στο 90+ ο Κάρτσιος και πάλι πέτυχε το 0-4 διασύροντας με τον τρόπο αυτό την παλιά του ομάδα

 

 

 

Διαιτησία των Γιάγκου Κουπαράνη και Αλατζάς   Σ.Δ. Πέλλας κίτρινες αντίκρισαν σχεδόν οι μισοί παίκτες: Χαραβιτίδης, Αλεξανδρίδης, Παπαγεωργίου, Καλαϊτζης, Παπουλίδης, Κοκκινίδης, Ρεντζας, Κάρτσιος,

Κόκκινη Κόρτσης στο 72’

 

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Κουτίδης): Σαββουλίδης, Αλεξανδρίδης κ, Χαραβιτίδης, Ασλανίδης, Αλεξανδρίδης(85’ Βερβερές), Κυζερίδης, Καλαϊτζης(81’ Θεοδωρούδης), Λαζαρίδης, Ξανθόπουλος, Κοκκινίδης, Γεωργέας(70’ Τερζης).

 

Εδεσσαϊκός ( Νασιόπουλος):Αποστόλου, Παπουλίδης(70 ‘ Παπαηλίας), Κορτσης, Ουζούνης, Κουμπους, Παπαγεώργιου, Λαφαζανίδης(79’ Μπάρμπας), Ρεντζα(70’ Πούπης), Μεταξάς, Τσιρλίδης, Κάρτσιος

 

Γιώργος Χατζηχρήστος