Στη 10η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε και τον μήνα Μάιο η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου - Αμετάβλητη η πρώτη τριάδα με Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, άνοδος για τη διοργανώτρια Βραζιλία
Την λίστα με την Παγκόσμια κατάταξη των Εθνικών ομάδων για τον μήνα Μάιο ανακοίνωσε η FIFA. Σε αυτή, η Εθνική Ελλάδας παρέμεινε στην δέκατη θέση με 1082 βαθμούς, όπου βρισκόταν και τον Απρίλιο και όπως όλα δείχνουν από αυτή θα μπει στην μάχη του Παγκοσμίου κυπέλλου που αρχίζει τον Ιούνιο στην Βραζιλία.

Σε ότι αφορά την πρώτη τριάδα, παρέμεινε και αυτή αμετάβλητη, με την Ισπανία (1460) να είναι πρώτη, την Γερμανία (1340) δεύτερη και την Πορτογαλία (1245) τρίτη. Από εκεί και πέρα, άνοδο δύο θέσεων παρουσίασε η Εθνική Βραζιλίας, που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη από την έκτη θέση, ενώ πέμπτη από τέταρτη, υποχώρησε η εκ των αντιπάλων μας στη πρώτη φάση της διοργάνωσης, Κολομβία.

Στην 21η θέση παρέμεινε η έτερη αντίπαλός μας, Ακτή Ελεφαντοστού και στην 47η η Ιαπωνία. Τέλος, πτώση δύο θέσεων σημείωσε η Κύπρος, που βρίσκεται πλέον στην 130η.

Πηγή: sport-fm.gr