Εγκρίθηκαν από την τακτική ΓΣ της ΕΠΟ οικονομικός και διοικητικός απολογισμός αλλά και ο οικονομικός προϋπολογισμός, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να έχει έντονη αντιπαράθεση με τον Νίκο Τζώρτζογλου και τον Βασίλη Χατζηαποστόλου.
Απαντήσεις στην ομιλία του Γιώργου Σαρρή, η οποία άνοιξε τις διεργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, έδωσαν οι πρόεδροι των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς αντίστοιχα, με το… θερμόμετρο να ανεβαίνει αρκετές φορές. Το αποτέλεσμα πάντως της ΓΣ, όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, ήταν ότι «πέρασαν» οι απολογισμοί αλλά και ο οικονομικός προϋπολογισμός και μάλιστα με τρόπο… πανηγυρικό.
Η σημαντικότερη εξέλιξη βέβαια, ήταν ότι μπλοκαρίστηκε η πρόταση για ποινή αφαίρεσης βαθμών στις ομάδες λόγω δυσμενών κρίσεων κατά της ΕΠΟ και της διαιτησίας. Το σχέδιο προέβλεπε -3 βαθμούς σε περίπτωση μη ανάκλησης τέτοιων δηλώσεων-κρίσεων, και -6 βαθμούς αν κάποια ΠΑΕ ήταν υπότροπη.
Το σχετικό αίτημα έκανε στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είπε μεν πως η λίγκα συμφωνεί με την αυστηροποίηση των ποινών, όμως, ζήτησε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αφαίρεσης βαθμών. Ο Νίκος Τζώρτζογλου από την πλευρά του, χαρακτήρισε… φασιστική την αφαίρεση βαθμών για τις δηλώσεις, ενώ ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, αναφέρθηκε στο θέμα των χορηγών και υποστήριξε πως δεν έγιναν αλλαγές.
«Για την αυστηροποίηση συμφωνούμε. Έχουμε διαφορές για το πλήθος των προσώπων που περιλαμβάνονται και για το θέμα των ποινών με την αφαίρεση των βαθμών. Ζητήσαμε να το δούμε το θέμα με διαφορετικό τρόπο. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση για την αφαίρεση των βαθμών και το πλήθος των προσώπων για τις δυσφημιστικές δηλώσεις και τις δυσμενείς κρίσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης, για να προσθέσει ο Νίκος Τζώρτζογλου:
«Νομίζω ότι για να μην πω τη βαριά λέξη πως είναι φασιστικό… Γιατί -3 σε πρώτη φάση και -6 αν συνεχίσει… Να το πάμε τότε για πλάκα και στο αντίστροφο… Άμα λέμε καλά λόγια +3 και αν λέμε ακόμα καλύτερα να δίνουμε +6. Τότε χάσατε το πρωτάθλημα κ. Μώραλη, θα το πάρει ο Εργοτέλης το πρωτάθλημα!».
Οι διαφωνίες στη διάρκεια της ΓΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίστηκαν κι εν τέλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, παρενέβη και αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ της ΕΠΟ για να δει εκ νέου το θέμα για τις δυσμενείς κρίσεις στην επόμενη συνεδρίασή του. Έτσι, για την ώρα το συγκεκριμένο αίτημα δεν «πέρασε», ενώ σε ότι αφορά τις ψηφοφορίες τον απολογισμών και του προϋπολογισμού, φάνηκε πως έχει αυξηθεί η επιρροή του προέδρου της ΕΠΟ στο σώμα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο οικονομικός απολογισμός και ο οικονομικός προϋπολογισμός από τις ΕΠΣ μέλης της ΕΠΟ, στην τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας. Υπέρ ψήφισαν και οι 54 παρούσες ΕΠΣ. Ο διοικητικός απολογισμός υπερψηφίστηκε από 48 ΕΠΣ ενώ 6 ΕΠΣ τον καταψήφισαν».
Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της ΕΠΟ, η οποία διεξήχθη στο κτίριο της ΕΟΕ, έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA. Την πρώτη εκπροσώπησε η κα. Εύα Πασκέ, ενώ τη δεύτερη ο κ. Μιρτσέα Σάντου, πρόεδρος της ρουμάνικης ομοσπονδίας.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα και την ομιλία του Γιώργου Σαρρή, η οποία έχει ως εξής:
«Αγαπητοί εκπρόσωποι της FIFA  UEFA
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Ενώσεων
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Είναι ήδη σε εξέλιξη μια διαδικασία καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σαρρής: «Η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια»

Για οργανωμένο σχέδιο με συγκεκριμένους… υπηρέτες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, κατά τη διάρκεια της ΓΣ της ομοσπονδίας, αναφερόμενος στη διαμάχη με τις ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς.
Όπως υποστήριξε ο Γιώργος Σαρρής, όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν στόχο να αποδομήσουν την ΕΠΟ και να φέρουν… πισωγυρίσματα, όμως, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βγει νικήτρια και «καθαρή» η ομοσπονδία από όλη αυτή την ιστορία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, σχολίασε ακόμα και τα θέματα των αδειοδοτήσεων αλλά και των επιχορηγήσεων από το κράτος.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας το «παρών» δίνει ως εκπρόσωπος της FIFA η κ. Εύα Πασκέ, ενώ ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου, εκπροσωπεί την UEFA.
 «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ιωαννίδη για την βοήθεια και τη συνεργασία που είχαμε. Είμαι βέβαιος ότι στο ίδιο επίπεδο θα είναι και οι σχέσεις μας με τον κ. Ανδριανό. Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση μαζί του», είπε αρχικά ο Γιώργος Σαρρής και πρόσθεσε:
 «Για την κάρτα υγείας δαπανήθηκαν 13 εκατ. και άλλα τόσα χρειάζονται για να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτή τη σύμβαση. Μπλοκάραμε την υλοποίησή της. Την καταγγείλαμε και ετοιμαζόμαστε για σκληρό δικαστικό αγώνα».
Στη συνέχεια, ανέφερε: «Για το μνημόνιο με τον ΠΣΑΠ, η επιλογή μας δικαιώνεται, ενώ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών αναβαθμίζει το άθλημα».
Για το θέμα των αδειοδοτήσεων, υπογράμμισε: «Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης υπάρχουν μύθοι και κατασκευάζονται ένοχοι. Πετύχαμε σε όλα. Δεν εμπλακήκαμε στις αποφάσεις και στηρίξαμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των οργάνων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ευρωπαϊκά αποδεκτό τμήμα αδειοδότησης. Καλούμε όποιον έχει αντιρρήσεις να αποδεχτεί το άνοιγμα του φακέλου του. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν».
Ακολούθως ο Γιώργος Σαρρής μίλησε για τις επιχορηγήσεις: «Για τις επιχορηγήσεις οι Ενώσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, γιατί ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει η ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή αγνοούμε το πότε θα επανέλθει η χρηματοδότηση».
Για το νέο αθλητικό νόμο, είπε: «Σχετικά με το νέο αθλητικό νόμο, γίνεται μια απόπειρα να επανέλθει η παλαιά τάξη πραγμάτων από μια ομάδα ατόμων που προέρχεται από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ».
Τέλος, για τη δικαστική διαμάχη με τις ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, επεσήμανε: «Ως διοίκηση, είμαστε σε εισαγγελικό έλεγχο. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες. Όλοι τους ξέρετε και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους».

Επίθεση σε Σαρρή από Τζώρτζογλου, Χατζηαποστόλου

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΕΠΟ εξαπέλυσαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Ηρακλείου και Κιλκίς που έχουν καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ομοσπονδίας.
Ως παραχαράκτες της ποδοσφαιρικής ιστορίας χαρακτήρισε τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ ο κ. Τζώρτζογλου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χατζηαποστόλου αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής για το «αμαρτωλό παρελθόν» της ομοσπονδίας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να βάλει τέλος στη διαμάχη και να μην διαγράψει τις δυο Ενώσεις.

Η ομιλία του κ. Χατζηαπόστολου στη ΓΣ της ΕΠΟ:

«Ήμουν αισιόδοξος ότι θα αλλάζατε τα πράγματα κ. Σαρρή. Οι ενέργειες σας, όμως, κάθε άλλο παρά νέα εποχή θυμίζουν.
Προχωρήσατε σε στελέχωση με ανθρώπους χωρίς εμπειρία, μόνο όσοι σας ψήφισαν πήραν πόστα, εξαπολύσατε ανελέητο κυνηγητό σε υπαλλήλους που δεν σας ήταν αρεστοί, προχωρήσατε σε προσλήψεις συγγενών και φίλων. Δεν κρατήσατε ούτε τα προσχήματα. Έχετε χωρίσει τις Ενώσεις σε δικές μας και δικές σας. Πουλήσατε εκδούλευση στις Ενώσεις με την κρατική επιχορήγηση, λες και τρώμε χόρτο. Κατά τ’ άλλα, ο Χατζηαποστόλου και ο Τζώρτζογλου φταίνε που προσφύγανε στα πολιτικά δικαστήρια.
Το νέο σας αστέρι, ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο Παπακωνσταντίνου Γιάννης, αυτός ο μεγάλος παράγοντας, τον έχετε βάλει και παρεμβαίνει στις εκλογές των Ενώσεων. Γυρίζει στις Ενώσεις με έξοδα της ΕΠΟ. Εδώ ταιριάζει η παροιμία για τη μύγα που… μεγάλωσε…
Επικαλείστε το αυτοδιοίκητο όποτε θέλετε και κάνατε αναδιάρθρωση κατά παράβαση του καταστατικού.
Μιλάτε για αμαρτωλό παρελθόν για κάποιους. Εσείς τι είστε; Από παρθενογένεση ήρθατε; Εσείς είστε αυτός που θυμίζετε αυτό το αμαρτωλό παρελθόν. Οι Παπανικολάου, Κουρίδης και Υφαντής που διοικούν την ΕΠΟ, δεν είναι ποδοσφαιρικό παρελθόν;
Μιλήσατε για σχέδιο αποδόμησής σας. Γιατί δεν μας λέτε για το σχέδιο αναδόμησης σας; Πώς αναδειχτήκατε; Ξαφνικά σας αγάπησαν οι Ενώσεις;».

Η ομιλία του κ. Τζώρτζογλου:

«Εγώ δεν ψήφισα Σαρρή, ψήφισα Γκαγκάτση, αλλά είπα στον Σαρρή ότι θα τον στηρίξω. Μου υποσχέθηκε ισότητα. Έχω όμως στοιχεία ότι αντιμετωπίστηκα με ρεβανσισμό, με εκδίκηση και αδικία. Έχω ντοκουμέντα γι’ αυτά (σ.σ. αναφέρθηκε σε ηρακλειώτη διαιτητή που τον «τελείωσαν» και στον αριθμό ορισμών των παρατηρητών στην Κρήτη).
Για την ΕΠΣ Ηρακλείου δεν υπάρχουν ποτέ χρήματα. Γίνονται εκλογές στο Ρέθυμνο και ξαφνικά φεύγουν χρήματα. Βγαίνει η νέα διοίκηση στο Ρέθυμνο, ξανά χρήματα! 5.000 ευρώ και 300 μπάλες! Και μου λέτε εμένα πώς δημιουργείται η βία! (σ.σ. σε έξαλλη κατάσταση) Βάζετε δύο φίλους, δύο γείτονες να σκοτωθούν! Εμείς τι είμαστε; Γιατί δεν πήραμε και εμείς λεφτά και μπάλες;
Εδώ μέσα είναι η βία! Εμείς την παράγουμε. Όπως με τη διαιτησία στον τελικό του κυπέλλου, για να πουλήσετε εκδούλευση. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία; Έξι διαιτητές βάλατε. Είδαμε τι έκαναν ο κ. Γιάχος, η παρέα του και η ΚΕΔ.
Κύριοι, είστε παραχαράκτες της ποδοσφαιρικής ιστορίας! Γράψατε “κυπελλούχος… αυτός”. Μεταφέρατε την τροπαιοθήκη από την Τρίπολη αλλού. Εγώ θα σας έκανα μήνυση για απώλεια εσόδων.
Για το θέμα των αδειοδοτήσεων δεν πρέπει να καυχιέστε. Έχουμε γίνει ανέκδοτο. Ένας φίλος μου, σουβλατζής στο Ηράκλειο, δεν μπορεί να ανοίξει το σουβλατζίδικο γιατί δεν του δίνει άδεια ο Δήμος. Και ξέρετε τι μου είπε; "Έχεις καμιά άκρη στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, μπας και πάρουμε καμιά άδεια";
Τώρα την ΕΠΟ τη διοικεί η γνωστή… τρόικα. Εγώ από τον Γκαγκάτση δεν πήρα τίποτα, ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά έκανε πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Προσωπικά, θα αποσύρω την προσφυγή που έχω κάνει κατά της ΕΠΟ, με δύο όρους: Η εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, κ. Πασκέ, να μας δώσει την επιστολή που στείλατε στη ΦΙΦΑ. Τι την ρωτήσατε και απάντησε να φύγει το Ηράκλειο και το Κιλκίς; Αν το κάνει, αποσύρομαι.
Αν δεν γίνουν αυτά, εγώ δεν κάνω πίσω. Ο Τζώρτζογλου φοράει παντελόνια. Είμαι περίεργο κράμα, Κρητικού με Πόντιο, Μικρασιάτη. Ο Τζώρτζογλου δεν μασάει, να το ξέρουν κάποιοι στην Κρήτη που απειλούν και εκβιάζουν.
Αν δεν σας ξαναδώ, καλό καλοκαίρι και να έχετε υγεία».
Τέλος, ο κ. Γραμμένος αρκέστηκε να πει προς τον κ. Σαρρή: «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες κύριε πρόεδρε. Αποτρέψτε όσο είναι καιρός τη διαγραφή Ηρακλείου και Κιλκίς. Είναι επικίνδυνο για όλους μας».