Ένας ακόμα Έλληνας στο Καμπιονάτο! Ο Γιαννιτσώτης  Λάζαρος Φωτιάς, που φέτος ήταν παίκτης της Αναγέννηση Επανομής και έπαιξε στην Ακαδημια Γιαννιτσών, Ηρακλή νεους, Λάρισα υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2014 με την Πάρμα και ετοιμάζεται να ανοίξει τα «φτερά» του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο 21χρονος αμυντικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες των Γιαννιτσών όπου κατάγεται και έπειτα  του Ηρακλή και σε αυτή την σημαντική στιγμή της ζωής του δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε ευχαριστώντας την πρώτη του ομάδα. Στην συνέχεια ο νεαρός ποδοσφαιριστής μέχρι να του ανοίξει η «πόρτα» για την Ευρώπη αγωνίστηκε με τους Ποντίους Κατερίνης και την Λάρισα.

«Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω στο σημείο αυτό. Ουσιαστικά είναι μία πόρτα που ανοίγει, μία μεγάλη ευκαιρία και ξέρω ότι από εδώ και στο εξής με περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ηρακλή και τις ακαδημίες του, την οικογένειά μου, τους προπονητές μου και τον εκπρόσωπο μου, Σάκη Κανακίδη. Ευχαριστώ και τον κόσμο της Λάρισας που με αγάπησε. Παρότι δεν πήρα τις ευκαιρίες που επιθυμούσα, θα την έχω πάντα στην καρδιά μου», δήλωσε ο Φωτιάς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ο νεαρός μπακ, όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται να δοθεί δανεικός από τον ιταλικό σύλλογο σε ομάδα του Βελγίου η της Ελβετίας και το καλοκαίρι θα ενσωματωθεί με την Πάρμα, όπου θα συναντηθεί με τον Σωτήρη Νίνη.

«Απ΄ ό,τι με ενημέρωσαν, θα αγωνιστώ ως δανεικός στο Βέλγιο ή την Ελβετία και θα επιστρέψω το καλοκαίρι στην Πάρμα για να κάνω όλη την προετοιμασία» είπε χαρακτηριστικά ο Φωτιάς.