Ο εκτελών χρέη Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, με γραπτή δήλωσή του, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ.
Αναλυτικά: «Σας γνωστοποιώ ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος στην ΕΠΟ και δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση, αφού διαθέτει όλα τα απαιτούμενα προσόντα για την αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσόντα που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει ο έτερος υποψήφιος».
Νωρίτερα, ο Διονύσης Ψωμιάδης μίλησε στο SoccerPlus…
-Αληθεύει ότι εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινώσετε την απόσυρση σας από υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Αποχωρώ και το ανακοινώνω σε εσάς. Αποφάσισα να αποχωρήσω γιατί δεν είχα υποστήριξη από πουθενά ούτε από τα ΜΜΕ κυρίως της Αθήνας. Πήρα την απόφαση μου και μεταξύ των δύο άλλων υποψηφίων θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Βασίλη Γκαγκάτση γιατί πιστεύω ότι ο άλλος υποψήφιος δεν έχει τις δυνατότητες να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ. Με ενόχλησε ο τρόπος που ανακοινώσε την υποψηφιότητα του λέγοντας ότι έχει πάνω από 30 χαρτιά ενώσεων. Οι ενώσεις στηρίζουν αυτόν ή κάποιον άλλον που έχει δύναμη;».
- Στον παρελθόν έχετε κατηγορήσει τον Γκαγκάτση, γιατί τώρα τον στηρίζετε;
«Είχα κατηγορήσει σε πολλές περιπτώσεις τον Γκαγκατση αλλά πιστεύω αυτά που λέει τώρα και κυρίως ότι κατάλαβε τα λάθη του παρελθόντος. Πιστεύω ότι όσα λέει είναι υπέρ του ποδοσφαίρου. Δεν πιστεύω το ίδιο για την άλλη πλευρά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός…».
- Η δική απόφαση σας να στηρίξετε τον Γκαγκάτση δεσμεύει και την ΕΠΣ Μακεδονίας;
«Η δική μου απόφαση δεσμεύει την ΕΠΣΜ, η οποία θα στήριξει την υποψηφιότητα Γκαγκατση και θα έχει εκπρόσωπο που θα είναι υποψήφιος στη συγκεκριμένη παράταξη».

Η ΕΠΣ Μακεδονίας στηρίζει Γκαγκάτση

Λίγες ώρες μετά την επίσημη πλέον τοποθέτηση του Διονύση Ψωμιάδη, περί απόσυρσης της υποψηφιότητάς του από την προεδρία της ΕΠΟ, η ΕΠΣ Μακεδονίας με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στηρίζει τον Βασίλη Γκαγκάτση.
Αναλυτικά: «Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίασή του της 29ης Αυγούστου 2012, μετά την παραίτηση του κ. Διονύση Ψωμιάδη από την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αποφάσισε να υποστηρίξει το ψηφοδέλτιο του κ. Βασίλη Γκαγκάτση στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ. Παράλληλα, αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Βασίλη Γκαγκάτση για τη συμμετοχή του κ. Βαγγέλη Γραμμένου ως υποψηφίου για το Δ.Σ. της ΕΠΟ και ενέκρινε αυτήν, εξουσιοδοτώντας τον, συγχρόνως, να προβεί, κατά την απόλυτη κρίση του, σε κάθε ενέργεια ενίσχυσης της προσπάθειας του κ. Βασίλη Γκαγκάτση για την εκλογή αυτού, ως Προέδρου, και των υποψηφίων μελών της παράταξής του για το Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας».