Οι ζυμώσεις για τις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν τον Οκτώβριο, η άποψη του ότι το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη μπορεί να αποτελέσει το «ισχυρό χαρτί» για την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η επικείμενη άφιξη της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο, για το σπουδαίο διεθνές φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο, το οποίο θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου στο Παγκρήτιο στάδιο,  η λάθος αντίδραση του Νίκου Καραγεωργίου στο τοπικό ντέρμπι Εργοτέλης-ΟΦΗ, αλλά και τα κρούσματα βίας στα τοπικά πρωταθλήματα, αποτέλεσαν τις βασικές αναφορές του Νίκου Τζώρτζογλου στον Athleticradio 104,2. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, μίλησε στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, εφ’ όλης της ύλης και οι αναφορές του είχαν ενδιαφέρον…

Για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Δεν ήθελα να παραβρεθώ σε καμία από τις συγκεντρώσεις, που έχουν γίνει. Γίνονται διαβουλεύσεις. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, που ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος, δε νομίζω ότι είναι και τόσο σίγουρος. Παρά τις πιέσεις που μπορεί να δέχεται. Στην Καρδίτσα και την Θεσσαλονίκη έγιναν συναντήσεις. Την προηγούμενη φορά ο Σοφοκλής Πιλάβιος πήγε στις εκλογές ουσιαστικά με τον Βασίλη Γκαγκάτση. Σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Το ποδόσφαιρο δεν πάει καλά.  Δε νομίζω ότι οι Ενώσεις είναι ευχαριστημένες από τον κ. Πιλάβιο. Εμείς πάντως σαν ΕΠΣ Ηρακλείου δεν είμαστε. Είναι ένας τίμιος άνθρωπος, έντιμος. Πρέπει να πω όμως ότι είναι λίγος. Το έχω πει και στις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πιστέψει τα σκαθάρια και την βρωμιά που υπάρχει. Δεν λέω ότι το ποδόσφαιρο χάλασε επί των ημερών του Πιλάβιου, αλλά πλέον έχουμε πιάσει πάτο. Αλλοπρόσαλλες αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα. 55 σωματεία πλαστές ενημερότητας. Όλα αυτά χρεώνονται στην ηγεσία του φορέα που έχει την ευθύνη. Δεν έχουμε περάσει καλά σε αυτά τα 4 χρόνια».

Για το αν υπάρχει αντίπαλο δέος για τον Πιλάβιο

«Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν ακουστεί. Όπως ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης που το έχει επίσημα ανακοινώσει. Επίσης έχει ακουστεί το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη, που το θεωρώ σπουδαία λύση. Δεν  το έχει επιβεβαιώσει, αλλά δεν το έχει διαψεύσει. Δεν ξέρω μήπως αυτή η παραίτηση του από τον ΠΑΟΚ, σηματοδοτεί κάτι. Έχει ακουστεί το όνομα του κ. Καπράλου και κάποιων άλλων. Κανείς βέβαια από αυτούς δεν το έχει επιβεβαιώσει. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης όμως θεωρώ ότι μπορεί να είναι ένα δυνατό χαρτί. Έχει πολλές συμπάθειες από προέδρους και Ενώσεις σε όλη την χώρα».

Για την προετοιμασία της ΕΠΣΗ για το παιχνίδι Ελλάδα-Βέλγιο στο Παγκρήτιο στάδιο

«Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την ΕΠΟ. Προετοιμάζουμε το τελετουργικό και την οργάνωση του αγώνα. Θέλουμε να πάνε όλα καλά. Είναι ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι, το οποίο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε πολλές χώρες και θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα, ως Κρήτη. Να προβάλουμε το νησί μας. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε με όλα τα σχετικά. Η αποστολή της Εθνικής θα έρθει Τρίτη στις 28 του μήνα το μεσημέρι. Την Κυριακή και την Δευτέρα θα έρθουν άνθρωποι της Ομοσπονδίας. Η Εθνική θα παραμείνει στο ξενοδοχείο GALAXY. Θα γίνουν προπονήσεις της Εθνικής μας, αλλά και της ομάδας του Βελγίου παραμονή του αγώνα στο Παγκρήτιο. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ η προπόνηση της Εθνικής να είναι ανοιχτή για τον κόσμο. Έχει σημασία ότι πετύχαμε μια καλή  τιμή στα εισιτήρια. Και σε αυτό πρέπει να πω ότι η ΕΠΟ έδειξε μια ευαισθησία. Το 80% των εισιτηρίων θα κοστίζουν 10 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα είναι 15 και 20 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να πω ότι ο κ. Πιλάβιος έπαιξε σημαντικό ρόλο. Και ευχαριστούμε την ΕΠΟ για την κατανόηση που έδειξε. Σχεδιάζουμε να κάνουμε κάποιες επισκέψεις σε σχολεία με παίκτες της Εθνικής την ημέρα του αγώνα, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου. Και κάποια  άλλα τελετουργικά εκπλήξεις που ετοιμάζουμε. Θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Και να δείξουμε ότι η Κρήτη ξέρει να εκτιμάει αυτήν την Εθνική που μας έχει χαρίσει τόσες μεγάλες χαρές. Πρέπει να πω ότι και ο Σαμαράς και ο Καραγκούνης και ο Σάντος, ζήτησαν επίμονα να έρθει το παιχνίδι στο Ηράκλειο και πρέπει να τους ανταποδώσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη. Οι παίκτες  της Εθνικής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ΕΠΟ να φέρει το παιχνίδι στο Παγκρήτιο».