Μετά από 407’ αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ η ομάδα της Αναγέννησης κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τελικά τον δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα και μάλιστα και αυτόν εκτός έδρας, αυτή την φορά στην πόλη της Καστοριάς με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα με σκορ 1-1. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο την κυριαρχία του αγώνα όπου και δικαίως σκόραραν από ένα τέρμα. Η ομάδα της Καστοριάς ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όπου και σκόραρε με τον Κεφαλά στο 32’ λεπτό του αγώνα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σαπανίδη  ο Κεφαλάς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Αναγέννησης ήταν σαφώς καλύτερη από τον αντίπαλό της βελτιωμένη στον χώρο του κέντρου, κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα στο 47’ μ’ ένα ωραίο πλασέ από τον Μπάρμπα όπου έκανε το 1-1 ύστερα από ωραία πάσα του Κάλτσιου που ήταν πάρτε βαλε. Η ομάδα της Αναγέννησης από την στιγμή της ισοφάρισης και μετά πήρε μεγάλη ψυχολογική δύναμη από το γκολ που πέτυχε, πίεσε τον αντίπαλο και θα μπορούσε να φύγει από την Καστοριά με τους τρείς βαθμούς εάν ήταν ποιο αποτελεσματική και ποιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια αφού έχασε σωρεία ευκαιριών, ιδιαίτερα μετά το 60’ λεπτό όταν η ομάδα της Καστοριάς φάνηκε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της λόγω της αποχής που είχαν οι ποδοσφαιριστές της από της προπονήσεις όλη την προηγούμενη εβδομάδα (είχαν κάνη μόνο δυο προπονήσεις), σε τουλάχιστον  3-4 τε τα τετ όπου οι επιθετικοί της Αναγέννησης ήταν τελείως άστοχοι στέλνοντας την μπάλα άουτ. Έτσι μοιραία έμεινε το σκορ στο 1-1 με του φιλάθλους των δυο ομάδων να βλέπουν την συνέχεια με προβληματισμό αφού ,και οι δυο ομάδες είναι χαμηλά στην βαθμολογία, με τους δυο προπονητές όμως να είναι ικανοποιημένοι από τις ομάδες του όπως δήλωσαν μετά το τέλος του παιχνιδιού. Εντύπωση προκάλεσε σε εμάς τουλάχιστον η απουσία των φίλων της Αναγέννησης αφού δεν έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Καστοριάς ούτε αυτοί οι δέκα που μέχρι τώρα ακολουθούσαν την ομάδα παντού. Η απουσία τους να οφείλετε στην κρίση ή στην μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας; Ευχόμαστε να είναι για τον πρώτο λόγο γιατί ο δεύτερος είναι στο χέρι της ομάδος να το φέρει κοντά της.


Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Π. Δημητρίου): Κοκκινίδης, Χριστοφορίδης (71’ Μπορόζης), Σπανός, Φράγκος, Αθανασιάδης, Κεφάλας, Καραθάνας (57’ Γιαννουλίδης), Καλαϊτζίδης, Σαββαΐδης, Σαπανίδης, Γεωργιάδης (70’ Τσαμασλίδης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Β. Ασλανίδης): Τεντώνης, Σάρρος, Λυσίτσας, Σιδηρόπουλος, Ουζούνης, Αγτζίδης, Κάλτσιος, Μπαμπαλής (53’ Καρακάσογλου), Καραδήμος (72’ Μωϋσιάδης), Μπάρμπας, Κιορτζής (81’ Καπουσούζης).

Π. Σαρακινίδης